گروه تلگرامی مهاجرت و ایرانیان مقیم ترکیه
این گروه برای رفاه حال بیشتر و رفع نیاز ایرانیان در کشور ترکیه ایجاد شده است، در این گروه درمورد مهاجرت و زندگی در کشور ترکیه بحث و گفتگو میشود و میتوانید به راحتی نظرات خود را به اشتراک بگذارید.
جهت عضویت در گروه تلگرامی ترکیه لطفا اینجا را کلیک کنید.
کشور ترکیه ۸۱ استان دارد. مراکز همه استانها به جز سه استان با خود استان همنام هستند. سه استان نامبرده عبارتاند از: ختای (مرکز: انتاکیه)، قوجا ایلی (مرکز: ایزمیت)، سقاریه (مرکز: آداپازاری) و گاهی به استان مرسین استان ایچل هم میگویند. هرکدام از استانهای ترکیه به چندین بخش (معادل شهرستان در ایران) تقسیم شده است.
ایرانیان در شهرهای بزرگ ترکیه، استانبول و آنکارا حضور چشمگیری دارند. در سایر شهرهای ترکیه از قبیل ترابوزان و ارزروم نیز اقلیتی از جوامع ایرانی سکونت میکنند. ایرانیهای ترکیه جمعیت و پراکنش قابل ملاحظهای به عنوان گروه قومی مهاجر دارند. نفوس ایرانیان در ترکیه در سال ۱۹۹۰ میلادی، حدود ۷٬۸۳۱ نفر برآورد شدهبود. اما در سال ۲۰۰۹ میلادی، اتنولوگ جمعیت فارسیزبانان ایران را ۵۰۰٬۰۰۰ نفر و جمعیت آذریهای ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی را ۵۳۰٬۰۰۰ نفر اعلام کردهبود. مهاجرت زیادی از سوی ایرانیان آذری به سمت استانبول صورت گرفتهاست. محله خان والده در ناحیه اروپایی فاتح استانبول از مهمترین و پرجمعیتترین سکونتگاههای ایرانیان میباشد، که تجار زیادی از تبریز، شبستر و خوی در آنجا مشغول به فعالیت میباشند. مسجد والده خان؛ مسجدی قدیمی به سال تأسیس ۱۳۲۹ هجری خورشیدی در این محله ایرانی بنیانگذاری شدهاست.دروازه ورودی خان والده که مهمترین محله ایرانیان در استانبول میباشد
نهاد زیبکچی وزیر اقتصاد ترکیه در مصاحبهای اعلام کرد که ۳۳۵۰ شرکت با سرمایهٔ ۱۰۱ میلیون دلاری اتباع ایرانی در ترکیه فعالیت میکنند.